fredag 12. september 2008

Idiotene rår på internett

I dag skal vi dyrke amatørene. Film er best på YouTube, liksom. Guttunger med kviser skriver bedre leksikonartikler enn professorer på universitetet. Bloggere med dårlig sosiale antenner har større innsikt i verden en journalistene i våre største aviser. Hver dag oversvømmes vi av amatørmessig synsing om alt fra sminke og silikonpupper til politikk og kultur. Disse glade amatørene invaderer sinnet vårt med amatørjournalistikk, amatørdikt, amatørfilmer, amatørporno og det reneste amatørvisvas. Jeg har fått nok. Gi meg en ekspert. Gi meg en bok. Gi meg noe jeg kan holde fast i.

Det har blitt sagt at om du gir en uendelig mengde apekatter en skrivemaskin så vil en av dem før eller siden skape et mesterverk. Internett motbeviser dette. Her er vi millioner på millioner foran tastaturene våre, vi hamrer i vei, men ikke en jævel klarer å få fram noe som kan føre verden videre. Det sitter ingen Emanuel Kant på gutterommet og fiser mens han skriver. Det er ingen Leonardo å se noen steder, ingen Columbus eller Benjamin Franklin. Det er bare oss, som sitter der og drikker kola og tripp, tripp, trapper i vei til vi blir såre på fingrene og tunge i de tomme skalene våre.

Internett er en uendelig lang oppvisning av hvor mye idioti folk kan klare å skape med ord. Det er beviset på hvor mye lettere det er å si noe toskete og meningsløst enn noe vakkert, riktig og sant. Og de få som kunne sagt dette, de som har noe å si, har gitt opp. De trekker seg tilbake til professorkontorene sine, til kvistværlsene og holder kjeft. Snart hører du dem bare på P-3, men hvem hører lenger på den kanalen. Det er jo så uendelig mye mer idiotisk interessant å se og høre på YouTube.

Nei, skjerp dere alle idioter. Skjerp dere skikkelig!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Og dette var altså ditt bidrag?

For det første, det er jo ikke sant at det ikke skapes noe av verdi. Store vitenskapelige mysterier finner sine løsninger ved at folk deler forskingsinformasjon via nett.

Vi lager wikier, vi deler kunnskap via leksikonet Wikipedia. Nettet er fullt av eksempler på at vi deler, bidrar og skaper verdifullt innhold.

Er du genuint opptatt av verdien for andre i det du gjør, hvorfor i all verden publiserer du slik meningsløs sutring da? Hva kan vi bruke det til, synes du?

Anonym sa...

*gjesp*

Anonym sa...

Her gjelder det å følge med på hva slags blogg man leser. Les nederst på sida. Bloggen er fiktiv og en del av et mordmysterium på nettet. Faktisk er dette blogginnlegget en overraskende utvikling i saken, da eieren av denne bloggen i følge fortellingen skal være forsvunnet. Sjekk lenkene til de andre bloggene i saken.

Anonym sa...

det er faktisk ganske artig laget...

Lars Gude sa...

Fiktivt, dette er da ikke fiktivt. Tvert imot er dette viktig bevismateriale i en pågående etterforskning.

Anonym sa...

Dårlige sosiale antenner?

Hvem kan det være??

:)

Anonym sa...

"Bloggere med dårlig sosiale antenner har større innsikt i verden en journalistene i våre største aviser." Gratulerer du traff deg selv!

Anonym sa...

Jaha.. Og hvis nettet er så idiotisk, hvorfor i alle dager sitter du og skriver ting på internett selv da?
Hvis du vil ha disse smarte geniene dine, så reis til CERN. Der skal jeg love deg at det kryr av forskere. Men du burde vente litt, for nå er de mest opptatt av "Big Bang Teorien".
Men når jeg tenker meg om, kanskje du ikke skal dra til CERN likevel, siden det var de som oppfant internett. Selvom meningen med internett var at forskere og vitenskapsmenn skulle kunne dele informasjonen sin på en mye lettere måte. Internett var faktisk ikke egentlig ment for oss såkalte tullinger og idioter.
Men siden du så lett kan kalle folk på internett for idioter, så håper jeg du like fint kan kalle deg selv det også. For ikke glem at du er en del av internett du og, spesiel når du skriver egen blogg!
Forresten, jeg er ei jente på 16år, politisk aktiv, og kan vel kalle meg relativt smart egentlig.
Takket være internett så kan jeg lese meg til en 6'er på skolen, for her jeg bor er det ikke så mange bøker på biblioteket, og bøkene går ut på dato, mens internett holder seg oppdatert.
Takket være internett ble jeg interessert i politikk, takket være internett så fikk jeg interesse for universet, forskning på solen, og planeten saturn.
Takket være internett så fant jeg ut hvilken linje jeg ville gå på videregående skole, fordi jeg ikke fikk nok informasjon om de forskjellige linjene på skolen selv.
Takket være internett så fikk jeg lese dette "flotte" budskapet ditt om hvor en stor idiot du, jeg, og alle andre på internett er.
Forresten, takket være internett har jeg stort potensiale til å konmme meg langt her i verden, få en høy stilling og gjøre noe for å være med på å føre menneskeheten videre.

Så vær så snill, åpne øynene og se deg omkring. Hvis ikke big bang teorien, eller forfattere som Jo Nesbø, Dan Brown, eller J. K. Rowling er nok for deg. Så vet jeg ikke.
Takk for meg!

Anonym sa...

Oii da! Håper ikke du setter deg selv så høyt at du tror at dette blogg innlegget bidrar med å få verden videre? Nok et meningsløst blogginnlegg.

Anonym sa...

haha du er idiotisk selv ja. folk sitter ikke foran nettet for å skape no nye fantastiske ideer, vi sitter her for å holde kontakt med venner og få nye venner og for å dele interessende våres, herregud hvor vanskelig er det, du er jo helt på jorde, vettafan hva du selv snakker om, skaff deg en psykolog, du må sette deg inn i vår verden ass kjære, du er jo totalt lost...

Anonym sa...

Bra innlegg :)

Anonym sa...

Beklager men komentardelen på denn bloggen stenges som følge av en politietterforskning. Vi mistenker at den som har lagt inn dette innnleget ikke er eieren av bloggen, men en som muligens holder henne fanget.